30 augusti 2012

Ännu är det sommar...

Åtminstone känns det så ibland. Som igår kväll när det gick att gå ute i kortbyxor och greja i trädgården nästan hela kvällen. 

Annars tyckte jag nog det börjar kännas höst. Trots att jag sörjer att sommaren är på väg mot sitt slut är det lika bra att försöka njuta av det fina som finns med hösten - det går ändå inte att stoppa årstidsväxlingarna. Och även om det finns årstider jag inte njuter av så inser jag att det är just växlingarna som gör vissa årstider extra ljuvliga, som den som nu lider mot sitt slut.

De senaste veckorna har vi varit borta en hel del, så stunden i trädgården igår var den första på två och en halv vecka - behöver jag säga att det var ett kärt återseende.

Rosenstavar är vackra också på nära håll.

Många fina clematis blommar ännu.

Liksom olika varianter av kärleksört.
 
De första bladen som skiftar i höstfärger är vackra.

21 augusti 2012

Fina solhattar och röda blad

I söndags när vi kom hem efter en tripp till Umeå hade några nya fina blommor slagit ut.

Om jag varit bättre på att komma ihåg namn kunde jag talat om vad solhatten heter, men nu kan jag inte det. Den är i alla fall väldigt fin ihop med den rödbladiga perukbusken.

Även namnet på den här skönheten är borta. Visst är det häftigt att blomman ändrar form så och den gör sig bra framför den rödbladiga flikflädern.

20 augusti 2012

Många besök blev det

Förra helgen var det dags för Tusen Trädgårdar och jag öppnade min trädgård för besök. Så roligt det blev med ungefär 120 besökare under dagen. Det var inte tomt någon gång, utan hela dagen vandrade jag runt tillsammans med andra och pratade trädgård - vilken härlig dag.
Min man Janne fick en del frågor om det fina utedasset han
byggt och som vi använder att gömma dammfiltret i.

Det var roligt att hinna prata med besökarna.

11 augusti 2012

Dagg i morgonljuset...

Daggen som glittrade i morgonljuset fick mig att ta kameran och ägna mig åt att försöka fånga känslan i den stilla morgonstunden. Dagen var annars tänkt åt att försöka fixa till det sista så det är fint om det kommer några besökare i morgon när det är Tusen trädgårdar. Och eftersom njutning i trädgården går före arbete blev det några fina bilder.



Kärleksörten har fått små pärlor på bladen

Dammen låg spegelblank och lät omgivningen spegla sig i den.

Pärlbeströdda rosblad


5 augusti 2012

Det händer lite från år till år

Ibland känns det som om man inte kommer så långt, man bara underhåller och sköter om. Men rätt som det är blir det tid över och projekten tar ett skutt framåt. Och då är det roligt att jämföra, för på fotona ser man allt som hänt.

Ett år mellan bilderna, inte exakt samma vinkel men visst har det hänt lite runt damm och bäck.
Och även när man står uppe vid tjärnet är det skillnad. Själva tjärnet är dessutom nästan dolt av en stor ormbunke.
Egentligen är jag inte förtjust i slemmiga djur men sedan vi gjorde
dammen tycker jag det är kul att se grodorna som bosatt sig hos oss.

Ännu en av näckros knopparna har slagit ut.