30 april 2013

En vårmånad är slut

Och inte blev det särskilt mycket värme och därmed inte så mycket som kom igång. Men lite ljusglimtar har det funnits och det har varit en del härliga trädgårdsdagar.


Blåsippan ute i backarna står...

...niger och säger att nu är det vår.

Heter den rosa vårstjärna?

Min favorit i april blev julrosen, även om den blir ännu finare när den
slagit ut lite till.


Månadens favoritväxt i april

Jag har väntat in i det längsta innan jag valde aprils favoritväxt. Det finns nämligen inte så stort utbud än. Det som blommat finast i april har varit snödroppar men de valde jag i mars. Som tur är kom julrosen igång mot slutet av månaden. Och den är såpass vacker så den blir lätt min favorit den här gången.




21 april 2013

Trädgårdsbesökare

Vilken ljuvlig helg det har varit. Underbart väder, det blir lätt många timmar i trädgården, vilket känns i kroppen så här frampå söndag kväll. Många utav timmarna har jag varit själv och njutit av fåglarnas kvitter men jag har också haft fint besök.

En litet hungrig bi kom på besök

Lite matspill blev det efter besökaren 

En ännu finare besökare, mitt lilla barnbarn. 
Mitt lilla hjärta passade på att gunga lite i solskenet

Ja, det blir en bild till på snödropparna, för de var så vackra i solskenet

17 april 2013

Tjoho, det är liv överallt

I morse när jag tittade ut genom fönstret såg jag att det rörde sig runt dammen. Jag försökte smyga ner och titta men hann inte fram innan alla grodor gett sig ner i dammen men jag hann höra sången.
I kväll smög jag ut med teleobjektivet på kameran och lyckades få en suddig liten bild på några av damminvånarna som just nu letar honor. När jag gick där och tittade fick jag syn på en annan sorts invånare, en av våra guldidar gled förbi - tjoho det finns hopp om att fiskarna överlevt en vinter under det tjocka istäcket.


När jag ändå gick omkring med kameran ute så kunde jag inte låta bli att föreviga snödropparna igen, den är för ljuvliga.




14 april 2013

Äntligen på gång



Ja, äntligen är våren på ingång. Som jag har väntat men idag kändes det att är våren är här. Luften kändes mild, vindarna kom från syd-väst och temperaturen orkade upp i hela tio plusgrader. När jag lyfte på lövtäcket var det på många ställen som det med sprängkraft har börjat växa.

Och nu kommer också alla lökväxter. Om värmen fortsätter så kommer det förmodligen explodera i fina färger hos krokusar, scillor och andra små söta blommor.