30 maj 2013

Månadens favoritväxt i maj

Åh, nu måste jag välja, maj är strax slut och jag har ännu inte valt månadens favorit i trädgården. Det blir syren, för doften, den underbart ljuvliga doften. När jag går omkring och tittar på allt vackert som blommar så ligger det en underbar doft av syren i trädgården. Jag har lite syrenbuskage i varje hörn av trädgården - så ja, det är nog helt rätt månadens favorit.


Den inte bara doftar gott, den är vacker också
Vacker i både skugga och 
solsken



29 maj 2013

Mer tid önskas

Det är lite svårt att hinna med. När det är sommarvarmt så växer det så det knakar och jag sitter på jobbet. Skulle finnas lite extra semesterdagar att ta ut när det blir så härligt och soligt som igår. Jag hinner inte riktigt med allt som ska göras men huvudsaken är att jag hinner ut i trädgården en stund efter jobbet. Och det är klart att det skulle bli mer arbete gjort om jag inte la lika mycket tid på att fotografera allt jag ser, men det är så kul att göra det så det får ta sin tid. 


Tycker vita löjtnantshjärtan är så vackra

Måste snart välja månadens favorit - kanske en kandidat?

Trolldruvans blomma är vacker i sin enkelhet

23 maj 2013

Det går så fort

Det går verkligen fort nu och det känns som om naturen spurtar för att hämta ikapp det sena starten.


Äppleträden blommar så vackert
Och alla tulpaner som får sällskap av perenner som är på väg upp.

Tulpaner ihop med julrosen som ännu inte blommat över.

Blev väldigt nöjd med färgen på de här tulpanerna.


15 maj 2013

Promenad med en bra vän

Det fanns ingen tid över till att vara ute i trädgården idag heller, en kursuppgift skulle bli klar och lämnas in. När man arbetar heltid så blir det kvällen som får ägnas åt studierna. 

Men en liten promenad genom trädgården var jag tvungen att ta, nu när det blev så varmt och skönt. På promenaden tog med jag en kär vän. Min kamera. Ibland när man går runt i trädgården är det lätt att se allt som inte är gjort men när kameran är med sig letar ögonen bara efter fina blickfång. Och det är så skönt med en promenad där man bara fokuserar på allt det fina.

Vivor i vackra färger



Som ett litet konstverk

Som små solar i rabatten

Myskmadrans fint ljusgröna färg

5 maj 2013

I kvällssolens sken

Nu har trädgårdsmästaren parkerat cykeln för att stanna. Det är full fart överallt med blad och blommor som håller på och slår ut.


Vita penséer pryder den gamla fina cykel som trädgårdsmästaren parkerat.
Lungört och scilla i kvällssolens sken.
En humla som hittat en lungört
Lönnens blad ligger klara att vecklas ut
Det är nog inte så långt kvar tills häggen slår ut

1 maj 2013

hurray hurray! The First of May

De engelska orden har klingat i huvudet när jag tillbringat i stort sett hela dagen ute. Kommer inte ihåg var jag har läst de någonstans men hela lyder hurray hurray! The First of May. Outside screwing starts today.

Det känns i kroppen att det blivit så gott väder så det är lätt att bli kvar ute, för att göra lite till och lite till. Naturligtvis varvat med sköna av avkopplande stunder i solen. Man måste ju prova alla bänkar och stolar som står utställda här och var, så att läget på de är det rätta.

Nu har jag snart hunnit runt hela trädgården med den första städningen samt börjat rensa maskrosor - de är snabba igång.

Bänken i bersån  passade så bra för en kopp kaffe med utsikt över vårstjärnorna.


Scillorna börjar slå ut i stenpartiet. Så fint när de är så många och snart kommer även lungörten som är deras granne.
Om hon kunde prata, tror jag hon hade sagt att det var en fin dag att blicka ut över allt som växer så det knakar.