30 juli 2014

Underbara sol

Det är så ljuvligt och underbart med alla soltimmar vi får i sommar. Enda smolket i glädjebägaren är att det blir så torrt. Jag har ingen möjlighet att vattna allt i min trädgård, det är för mycket. Även om vi har egen brunn som hittills fungerat väldigt bra så vill jag inte fresta på att ta ut de vattenmängderna och dessutom vill jag inte ha jobbet med att vattna allt.

Men nu kom det lite regn i helgen som var så nu njuter jag i solen igen. I sällskap av lite solhattar.





Den här är faktiskt samma sort som den nedan...
de är på samma planta, bara i olika stadier


21 juli 2014

Kärt återseende

Efter några dagar iväg på en skön semester är det väldigt härligt att komma hem. Få slänga av sig skorna och ta en barfota promenad genom sin kära trädgård.

När jag kom ner till dammen såg jag att näckrosen fortfarande blommar så fint, jag möttes av flera utslagna blommor.



och en vacker liten fjäril satt på lavendeln.


10 juli 2014

Klematis i olika färger

Om någon frågade mig när bästa tiden i trädgården är så skulle jag nog svara - nu. Oavsett när under säsongen så är det nog bäst där och då - alltså nu.

Och just nu blommar det så ofantligt mycket överallt. Jag hittar någon ny liten blomma varje runda jag går. Idag fastnade jag bredvid flera av mina klematis. Och jag gör ett försök i år igen, att lära mig namnen och kanske ta reda på de namnen jag inte vet.





9 juli 2014

En vit dag

Under kvällens runda i trädgården blev det mest vita blommor som blev förevigade. Det är helt fantastiskt vad det slår ut mycket under en dag nu när det är så varmt och nyligen har regnat så mycket. Det gäller att hinna titta och njuta.

Vid bäcken blommar den här som jag inte kommer ihåg namnet på,
men den påminner lite om fetknopp fast vit.

Den här liljan får bara en blomma i år, bäst att föreviga den.

Söta små klockor.





Kungsljus







En annan liten söt klocka




8 juli 2014

Ljuvlig sommarkväll

Vilken underbar ljuvlig sommarkväll det blev idag. Om det inte var för att jag måste upp och jobba imorgon igen så hade jag kunnat fortsatt ute hur länge som helst. Jag hann i alla fall gå en runda och njuta av allt. Och föreviga lite av det med kameran.

Dessutom hann jag kolla över de nya växterna som följde med hem från plantskolan idag. I en av dem såg det ut som om det fanns en liten snigel. Nu får alla stå med fötterna i vatten ett par dagar.

Älskar lavendel och tycker den lilla lavendelhäcken börjar bli riktigt fin nu.

Queen Elisabeth, det blev lite blommor i år också, den har sannerligen fört en tynnande tillvaro hittills i sommar men nu så verkar det som om den sätter fart.






















































Så vacker men vad heter den?







































2 juli 2014

Rosens dag

Tänk det trodde jag inte för en månad sedan. Att rosorna skulle blomma så här mycket på rosens dag. För en månad sedan var det jakt varenda kväll, var det inte löss så var det svartfläcksjuka eller rosenstekel. Alla rosor verkade vara angripna av något och vissa såg så väldigt taniga ut.

Men så plötsligt började rosorna växa till sig och det kom knoppar, i massor, och nu blommar de så ljuvligt. Så jag har firat rosens dag genom att gå runt i trädgården och tittat och doftat och förevigat.


John Davis var väldigt angripen av svartfläcksjuka men har kommit igen så fint efter lite behandling med Binab.

Ispahan har haft en del löss, börjar få lite svarta fläckar.

Louise Odier har haft en massa löss men blommar nu så fint jämte salvian.

Den gamla trotjänaren, Flammentanz, är väl en av de rosor som varit minst angripen i år.
Bonica har sett lite tanig och ledsen ut men nu kommer blommorna även på den.

Rosa Helena, honungsrosen, har klarat sig bra och inte varit angripen av något. Tänk om man kunde spara den underbara doften på burk för att släppa loss fram i vinter.