23 augusti 2014

Efter regn kommer sol

Ja, efter regn kommer sol. Så är det alltid. Bara man väntar tillräckligt länge så kommer solen tillbaka.

Idag när jag gick bredvid dammen som sett ut som en lerpöl sen katastrofregnet kom så insåg jag att slammet börjar nog sjunka lite nu. Och alldeles bredvid dammen hittade jag ett annat solsken - första gången jag såg blommor på dvärgbenveden.



Ett annat solsken är de 10 höstglimmen som kom med posten och nu är nergrävda.


Och egentligen är de nerklippta buskarna också ett solsken. Vi var tvungna att klippa ner de för att komma åt och bygga om altanen. Men nu kan jag också gå hela vintern och fundera på hur jag vill göra om den här platsen - det är kul att ha framför sig i vinter.


20 augusti 2014

En mycket grå dag

I natt regnade det mycket, sen ökade regnstyrkan och sedan tog det i lite till. Och åskade. Det åskade fram och tillbaka i flera timmar. Oväder som om man hade hamnat i en skräckfilm.

61 mm hade någon mätt upp när morgonen kom. 120 om man räknade några dagar tillbaka. Det är helt otroliga mängder regn. Inte konstigt att dagen känns grå.

Trädgården hade klarat sig skapligt. Kändes bara grå och plaskig. Men dammen. När jag såg dammen blev hela världen lite mer grå.

Allt regn hade fått jorden att börja forsa. Och vart forsar det. Till den lägsta punkten. Som också är den finaste platsen att lägga en damm. Så ner i dammen bara. Så hela dammen ser ut som en lerpöl. Med ens kändes dagen en nyans gråare.


18 augusti 2014

Luckor i regnmolen

Vilken tur att det finns luckor i molntäcket så att det blir lite uppehåll i regnandet. Enligt prognosen skulle det regna hela dagen och jag som tänkt använda min semesterdag till att hålla på i trädgården.

Luckorna i molnen gjorde att jag har fått långa stunder av uppehåll då jag kunna vara ute och greja utan att behöva bli dyblöt.

Det blev en mycket bra trädgårdsdag eftersom det hela tiden kom skurar och blötte ner sådant som jag hade flyttat lite.

Har tänkt att kryptimjan ska få sprida ut sig och fylla upp runt lilja och lönn. Jag hjälper den lite genom att gräva upp små bitar plantera dem.

Bakom molnen lyser solen och den värmde gott de stunder den orkade kika igenom.

7 augusti 2014

Tillbaka igen

Den här sommaren har jag gjort en massa småresor. Det har inneburit att jag inte haft någon längre sammanhängande ledighet som jag tillbringat i min trädgård. Men nu är jag tillbaka efter senaste trippen och ska njuta här hemma tills det är dags att börja arbeta nästa vecka igen.

Förra gången jag gick runt med kameran i trädgården efter att ha varit iväg, var det näckrosorna som fångade min blick. Och det gör de även den här gången. Så fantastisk blomning näckrosen har haft den här sommaren.



















Det finns mycket annat att glädja sig åt också. Som rosen John Davis. I våras och på försommaren såg den bedrövlig ut. Svartfläckssjuka och löss. När man såg den funderade man på om den skulle överleva överhuvudtaget. Men Binab och idoget klämmande av löss har haft effekt. Nu har den belönat mig med lång och ljuvlig blomning.



Känner ni doften...
Och en liten välkommen fjäril