27 april 2015

Städning pågår

Ibland blir det inte så mycket tid till trädgården som man hade tänkt sig eller önskat. Men det är ingen idé att grubbla över det man inte hinner utan man får glädja sig åt det som blir.  Igår fick jag äntligen lite tid att släpa ut dammdammsugaren, håvar och hinkar och börja vårstäda i dammen.
Det blev inte helt klart utan jag får fortsätta under veckan.  Men reningsfiltret kom på plats så nu städas det lite hela tiden. Och bäcken porlar så gott.

23 april 2015

Luddiga fina backsippa

Den ser så mjuk och fin ut där den står och nickar lite i slänten. Önskar den tog lite större plats. Undrar om den gillar att delas och spridas ut?

Mer snödroppar åt folket

Ja, mer snödroppar åt folket. I alla fall åt dem som besöker min trädgård. När snödropparna blommade som bäst gick jag runt och funderade på var det skulle behövas lite mer fägring. Och nu har jag fixat till det.  Jag gräver upp stora klumpar med snödroppar där de växer tätt, delar och grävet ner på nya platser. Första året kan det se lite tanigt ut men sen så. Kan ni se framför er, den lilla blivande häcken med snödroppar?

18 april 2015

Mer tidiga vårblommor

Det blir en omgång till med foto på lökväxter. Det går liksom inte riktigt att låta bli att försöka fånga känslan. Den där känslan man har när solen skiner, det blommar överallt av vårens tidiga, och man känner sig lycklig över att ha hela säsongen framför sig.



En slänt med scilla är otroligt vackert, även om man vet att det kommer se skräpigt ut här sen.

Fina vita balkansippor

12 april 2015

Nytt liv

Nu börjar det likna rabarberblad 
Här är det snart nytt liv.

Den blommar nästan innan den har kommit upp.

11 april 2015

Mer lökväxter



Gillar verkligen lökväxter i stora mängder. Tycker det blir så fint när till exempel scilla får breda ut sig. Jag brukar passa på och dela lite lökväxter strax efter att de blommar. Då blir det ännu fler nästa år.


Har inte provat att dela Balkansippa, kanske ska göra det i år.

7 april 2015

Vårstjärnor

Vårstjärnor är så fina. Särskilt när de börjar bli lite större ruggar av dem. I helgen har jag krupit omkring med kameran och försökt fånga dem på bästa sätt. Jag har även grävt och förberett för en ny rabatt med rosor, mer om det kommer...