28 maj 2015

Den blomstertid nu kommer

För mig är syrener känslan av skolavslutning. Det här är min absoluta favorittid.  Det är så vackert ute att det nästan gör ont i själen.
Förutom alla blommor som kommer så är det så mycket fina gröna nyanser.  Olika bladkombinationer är extra fina nu.

22 maj 2015

Ingång

Efter att ha varit iväg med jobbet ett par dagar kom jag hem.  Med en längtan att ge mig ut i trädgården.  Inte för att göra något speciellt utan bara för att vara. Det är bra att ta med kameran ut, då strosar jag bara runt och tittar från olika vinklar.
Jag gillar att det börjar bli så tydliga rum i trädgården. Så nu börjar jag kika på öppningarna mellan rummen,  hur det går att göra dem mer inbjudande.
Jag hann visserligen inte göra något åt någon öppning för det är dags att packa väskan för ytterligare lite jobb men fotona kan jag ha med och njuta av.

12 maj 2015

Hjärtligt återseende

Maj månad, tid för ljuvliga löjtnanshjärtan och tidiga klematis

Häftiga former

När växtligheten är på väg att slå ut kan man få se så vackra former. Ormbunkar är klassiska, deras form är fantastisk.  Men det finns många andra växter som också ser härliga ut under lövsprickningen.

1 maj 2015

Rosa skönheter

I höstas köpte jag en magnolia, en Leonard Messer, och nu börjar den blomma. Så ljuvlig.
På Instagram har jag sett massor av fina bilder på blommande körsbärsträd i Kungsträdgården. Jag har bara ett men om jag ställer mig under och kisar lite så känner jag mig omgiven av rosa skyar.