24 mars 2014

Vårstädning pågår

Med många stora träd runt hela trädgården så blir det onekligen en hel del både löv och kvistar. På hösten krattar jag inte undan så mycket av löven, utan de får ligga kvar i rabatterna. När sen vårsolen börjar lysa brukar jag ge mig ut och städa undan det tjockaste lagret av gamla löv. Och jag tycker det ser så härligt ut när allt det nya gröna får plats och syns ordentligt.

 Samtidigt som jag gick ute och krattade så gick min man ute med sitt nya inköp, en bra beskärningssåg. Han hade varit på kurs på lördagen i just beskärning så han var full av experimentslust. Så när blicken föll på andra sidan den lilla stugan så såg det inte riktigt lika nystädat ut där. Men missförså mig inte, jag ser det inte som nerskräpning, jag tyckter det var jättebra att han passade på att såga ur det som behövdes. Städa upp detta kan vi göra en annan skön vårdag.

5 kommentarer:

 1. Visst är det roligt när man kan vårstäda ute i trädgården. Fantastiska bilder på alla snödroppar och krokusar! Vilken mängdrabatt! :-)

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ordet mängdrabatt fick en härlig betydelse

   Radera
  2. En rabatt med en mängd blommor - det måste ju bli en mängdrabatt. ;-)

   Radera
 2. Jag tycker också om att vårstäda och samtidigt utforska rabatterna vad som spirar och snart kommer upp. FIna bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är mysigt att gå runt och kika vad som kommer. Vissa saker har jag helt glömt bort att jag har flyttat eller planterat på en del ställen.

   Radera