8 januari 2013

Fler framåtblickar

Dammen har varit ett pågående projekt sedan 2010 (här finns fler damm-bilder) och lär förbli en del av trädgården som jag ägnar mycket tid åt. Det är så roligt att se hur det förändras allteftersom vi gör färdigt olika delar och det växer till sig.

Så här såg bäcken ut i början av våren 2012. Vi hade lagt färdigt det mesta av stenarna runt kanterna. Det vi funderade på var växtligheten runt omkring och även hur övergången skulle se ut.

Lite längre fram, närmare bestämt hösten 2012 såg det ut så här. Den lilla träbron är lagd som övergång och utedasset är klart och huserar dammfilret med mera. Det som ska fixas till i år är det övre högra hörnet i bilden. Där ligger bara en jordhög med ogräs. Jag ser framför mig en skogsglänta-miljö. Mycket sten, mossa och blåbärsris ska det nog bli.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Fina inspirerande bilder. Har själv hållit på med dammbygge i.... ett par år (pinsamt länge). Vår ambition är att duk, pump, filter o vatten ska i iår. Håller tummarna för att det ska bli så.
  Kommer att titta in hos dig fler gånger :-)
  /Sylvia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittade något du tyckte var intressant att titta på. Ett dammbygge får gärna ta tid men jag förstår om du vill få till det nu :)
   Du är välkommen tillbaka, det kommer garanterat bli nya bilder på dammen i år.

   Radera