15 juni 2014

Omvänd ordning

Ibland går inte allt i den ordning man tänkt sig. Till exempel att först få semester och sedan kunna njuta av högsommarvärme. I år har värmen och solen kommit så tidigt att vi inte har behövt invänta semestern utan kunnat njuta av sol och värme långt innan semestern börjar. Och just nu känns det bra, det känns som om det kan bli en lång härlig sommar - oavsett hur semestervädret blir. Finns väl egentligen bara en liten gadd som gnager mig, det blir så torrt i trädgården.

Rabatten nedanför terrassen går i milda blå och gula färger, blandat med lite silvrig malört. Är väl bara vallmon som sticker ut lite, men den står bakom en nyplanterad avenbok så om några somrar syns den inte från den här sidan.

Härlig grå färg. Gör sig fint på våren när den rosa lilla clematisen blommar och snart tar den röda rosen fart. Nu väntar jag bara på att lavendelhäcken ska blomma, så kan jag sitta där och titta när grönsakerna växer och låta handen svepa över lavendel.

Mitt i allt trädgårdsarbete är det skönt att sträcka ut ryggen. Det är semesterkänsla - att få gå och greja i trädgården hur mycket man vill och sedan vila middag på solsängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar